Αντιμετώπιση του στομαχόπονου

Είτε οφείλεται στο στρες είτε στην δυσκοιλιότητα είτε σε κάποια άλλη αιτία, ο στομαχόπονος, προκαλεί έντονη δυσφορία και είναι  ένα ιδιαίτερα συχνό σύμπτωμα που προκαλείται από ένα βαρύ γεύμα μέχρι και εξαιτίας του καρκίνου.

Ο χρόνιος πόνος σίγουρα επιβάλλει την επίσκεψη στον Ιατρό για περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ ο ισχυρός πόνος που επιδεινώνεται ώρα με την ώρα συνιστά αφορμή για επίσκεψη στο Νοσοκομείο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο στομαχόπονος μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά μέτρα.

Αν πρόκειται για στομαχόπονο λόγω στρες, ενδείκνυται χαλάρωμα με έναν περίπατο, για στομαχόπονο λόγω δυσκοιλιότητας και βοηθητικά για την αντιμετώπιση της χρόνιας δυσκοιλιότητας είναι τα συμπληρώματα μαγνησίου, ωστόσο και τα άλατα Epsom (θειικό μαγνήσιο) είναι μια καλή λύση.

Σε στομαχόπονο λόγω κράμπας, πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι μέντας που έχει φυσική αντισπασμωδική δράση και η χρήση θερμοφόρας για περίπου 20 λεπτά μπορεί επίσης να προσφέρει έξτρα ανακούφιση.

Αν ο στομαχόπονος, προέρχεται από ναυτία ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει ενώ αν ο στομαχόπονο προέρχεται λόγω διάρροιας, επιβάλλεται η επαρκή ενυδάτωση κυρίως με νερό, αλλά και με σούπες και τσάι χωρίς ζάχαρη ώστε να απομακρυνθεί από τον οργανισμό ο παθογόνος μικροοργανισμός που προκάλεσε την λοίμωξη και να προστατευτεί ο οργανισμός από την αφυδάτωση συνέπεια της διάρροιας.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν δοκιμάστε κάποια από τις παραπάνω λύσεις και δεν είδατε τα επιθυμητά αποτελέσματα ή αν οι κρίσεις στομαχόπονου συμβαίνουν αρκετές φορές τον μήνα.