Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας

Στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myCAR», αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας

Το ύψος τους δεν αλλάζει σε σχέση με πέρυσι και τα παλιά αυτοκίνητα πληρώνουν τέλη ανάλογα με τον κυβισμό και τα νεότερα ανάλογα με τους ρύπους που εκπέμπουν.

Mοναδική αλλαγή για φέτος αποτελεί ο τρόπος πληρωμής καθώς το φετινό ειδοποιητήριο, για τους ιδιοκτήτες οχημάτων θα περιλαμβάνει και έναν QR Code.

Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα μπορούν σκανάροντας τον κωδικό, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Φυσικά, υπάρχουν και οι επιλογές πληρωμής με επίσκεψη στην τράπεζα και κάνοντας χρήση του QR Code με πληρωμή στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, μέσω web banking, όπου η πληρωμή γίνεται μέσω κωδικού RF και με καταβολή του ποσού στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι η 31η Δεκεμβρίου και η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας όπως και η μη καταβολή τους επισύρει πρόστιμο και πιο συγκεκριμένα το ύψος του προστίμου είναι ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ, ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ενώ είναι μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Εάν ένας ιδιοκτήτης οχήματος δεν μπορεί να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας έχει την δυνατότητα να το θέσει σε ακινησία.