Αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων «κορωνοϊού»

Ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων «κορωνοϊού» στην Ελλάδα, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Παρασκευή το απόγευμα ο ΕΟΔΥ.

Ο λόγος, τα 114 κρούσματα σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας.

Στην Πέλλα μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου ώστε να συμμετάσχει σε μεσημεριανή σύσκεψη για την διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου

Στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζή, Δήμαρχοι της περιοχής καθώς και Εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων Φορέων της περιοχής.

Κρούσματα «κορωνοϊού» στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν 4  κρούσματα του «κορωνοϊού» σε δομή της Οργάνωσης (3 σε παιδιά και 1 σε εργαζόμενη).

«Είμαστε φοβισμένοι, όπως ο κάθε γονιός όταν το παιδί του βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση, με τη διαφορά ότι είναι μεγαλύτερη η οικογένειά μας», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος που κατήγγειλε τον ΕΟΔΥ για «πρόβλημα επικοινωνίας», καθώς «δεν έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, κάτι που έπρεπε να γίνει αστραπιαία, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τόσα άτομα σε ένα χώρο».