Ανακηρύχθηκε επισήμως Βασιλιάς ο Κάρολος Γ΄

Μετά από 2 μέρες από τον θάνατο της μητέρας του, Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος ανακηρύχθηκε επίσημα Βασιλιάς, με το όνομα Κάρολος Γ΄.

Η ανακοίνωση της ανακήρυξής του διαβάστηκε από το μπαλκόνι του ανακτόρου Σεντ Τζέιμς, ενώπιον της Φρουράς του Βασιλιά και εκατοντάδων πολιτών. Αμέσως μετά ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος ενώ κανονιοβολισμοί έπεφταν σε όλη την χώρα προς τιμή του Καρόλου.

Είχε προηγηθεί μια τελετή στο παλάτι Σεντ Τζέιμς, όπου συνεδρίαζε το Συμβούλιο Διαδοχής και πριν από την ανακήρυξη του Καρόλου ανακοινώθηκε επισήμως ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι περίπου 200 επίσημοι προσκεκλημένοι φώναξαν «Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά» προτού να ξεκινήσει η υπογραφή των εγγράφων.

Μια από τις πρώτες αποφάσεις του Καρόλου Γ΄ ως Βασιλιά ήταν να εγκρίνει την κήρυξη δημόσιας αργίας την ημέρα που θα κηδευτεί η μητέρα του.

Σε ηλικία 73 ετών, είναι ο γηραιότερος Μονάρχης που αναλαμβάνει τον θρόνο εδώ και μια χιλιετία. Μετά το διάγγελμα στο έθνος, θα ακολουθήσει περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί πότε θα γίνει η στέψη του.

Έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα λόγω και της Ελληνικής καταγωγής του, καθώς ο πατέρας του, Πρίγκιπας Φίλιππος όσο και ο παππούς του Πρίγκιπας Ανδρέας ήταν Μέλη της Ελληνικής βασιλικής οικογένειας και επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα είτε επίσημα είτε ανεπίσημα και ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την χώρα καταγωγής του.

https://n-takosnews.gr/efyge-elisavet-v-vasilissa-toy-inomenoy-vasileioy/