Άμεση εξιχνίαση κλοπών και διαρρήξεων

Εξιχνιάσθηκαν άμεσα, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 5 υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οικιών, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Λάρισας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν 4 Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται, ακόμη ένας συνεργός τους, ο οποίος αναζητείται, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι, οι ανωτέρω δράστες, τουλάχιστον από τα μέσα του τρέχοντος μήνα, οργανώθηκαν με σκοπό την διάπραξη κλοπών οικιών, με την μέθοδο της διάρρηξης των παραθύρων αυτών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες διέπραξαν 5 κλοπές-διαρρήξεις οικιών, στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή του Νομού, κατά τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 20.500 ευρώ περίπου και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κρύπτη και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών κοσμημάτων, ενώ επιπλέον, από την κατοχή τους κατασχέθηκαν, ποσότητα χασίς, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ.

Όλα τα κατασχεθέντα χρυσαφικά κοσμήματα αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες και τους αποδόθηκαν.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.