Άμεση επέμβαση της ΔΙΑΣ

Συνελήφθη στην Λάρισα από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ Λάρισας, Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το απόγευμα στην Λάρισα, ο δράστης, αρχικά, μετέβη σε σούπερ μάρκετ και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και αποπειράθηκε να διαφύγει.

Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από την υπάλληλο του καταστήματος και με την βοήθεια ακόμη ενός ατόμου, απέσπασαν από τον δράστη το αφαιρούμενο χρηματικό ποσό, καθώς και 3 μαχαίρια που είχε στο παντελόνι του, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθως, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και συγκεκριμένα φορώντας κουκούλα τύπου «full face», εισήλθε σε 3 καταστήματα της πόλης (παντοπωλείο, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σούπερ μάρκετ) και με την απειλή μαχαιριού, απαιτούσε να του παραδώσουν τις εισπράξεις, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει τις πράξεις του σε καμία από τις 3 περιπτώσεις.

Μετά την άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών, ο δράστης εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο και ακινητοποιήθηκε.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μαχαίρι, κουκούλα τύπου «full face», ψαλίδι και 2 ναρκωτικά χάπια στερούμενος της απαιτούμενης ιατρικής συνταγής.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και 3 μαχαίρια, τα οποία έφερε στην κατοχή του ο δράστης κατά την διάπραξη της πρώτης κατά σειρά αξιόποινης πράξης.