Άλλες 8 συλλήψεις και 10 «λουκέτα» στην Θεσσαλία λόγω covid-19

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Αστυνομικών σε όλη Θεσσαλία για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του covid-19.

Κατά το χρονικό, από την Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου έως χθες, Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, από Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκαν 22.426 έλεγχοι, εκ των οποίων 5.453 σε καταστήματα.

Συνελήφθησαν 8 άτομα, αναστάλθηκε η λειτουργία 10 καταστημάτων,  βεβαιώθηκαν 292 παραβάσεις (263 για μη χρήση μάσκας, 5 σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων, 2 για περιορισμό μετακίνησης, 6 για εξυπηρέτηση πελατών σε καταστήματα χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, 10 σε πελάτες που στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών, 2 για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας σε καταστήματα, 2 για αναπαραγόμενη μουσική σε καταστήματα, 1 σε άτομο για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών σε δημόσια Υπηρεσία και 1 σε ιδιοκτήτη καταστήματος για απασχόληση εργαζομένου χωρίς να κάνει χρήση μάσκας).

Ειδικότερα, αναφορικά με τις συλλήψεις και τις αναστολές λειτουργίας καταστημάτων:

                                     Στον Νομό Λάρισας

Στην Ελασσόνα, συνελήφθησαν, σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 2 Έλληνες (άντρας και γυναίκα), διότι κατελήφθησαν να λειτουργούν, ως προσωρινά υπεύθυνοι, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να προσφέρουν υπηρεσίες εστίασης στον υπαίθριο χώρο των καταστημάτων σε 2 καθήμενους πελάτες, 1 ανά περίπτωση, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Επιπλέον, επιβλήθηκαν σε κάθε περίπτωση, χωριστά, διοικητικά πρόστιμα των 5.000 ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία των καταστημάτων για 15 ημέρες έκαστο.

                               Στον Νομό Μαγνησίας

Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για 15 ημέρες

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για 15 ημέρες.

Συνελήφθη και ο Έλληνας ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για 15 ημέρες.

                                             Στον Νομό Τρικάλων

Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για 15 ημέρες.

                                     Στον Νομό Καρδίτσας