Αλλάζει την πόλη των Τρικάλων το … Ταμείο Ανάκαμψης

Το Ταμείο Ανάκαμψης ενέκρινε προτάσεις ύψους 15 εκ. ευρώ που κατέθεσε ο Δήμος Τρικκαίων για παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου.

Μετά τις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη στις όχθες του Ληθαίου ποταμού, στο δίκτυο της ΔΕΥΑΤ, στους ποδηλατόδρομους στο πάρκο του Ριζαριού, προστίθεται η ανάπλαση του λόφου του Προφήτη Ηλία, η δημιουργία Μουσείο Τεχνολογίας Τρικάλων σε συνδυασμό με έργα στην πρώην ΤΑΞΥΠ, όπου αναμένεται το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων, η ανάπλαση της συνοικίας Βαρούσι και μετατροπή οικίας «Τζάνα» ως χώρος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, σε ανακατασκευή γεφυρών της πόλης και σε αναμόρφωση της νότιας και της δυτικής εισόδων της πόλης των Τρικάλων (Πύλης και Καρδίτσης).

Ειδικότερα για τον λόφο του Προφήτη Ηλία, σχεδιάζεται η  διαμόρφωση 4 εισόδων –πυλών στον λόφο, ανάδειξη διαδρομών και σημείων θέασης, δημιουργία χώρου ενδημικής χλωρίδας, διαμόρφωση δικτύων διαδρομών, απόδοση ευρύτερου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες, δημιουργία Βοτανικού Κήπου, δημιουργία νέου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μετατροπή του υφιστάμενου τουριστικού περιπτέρου σε χώρο ανάδειξης και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας.