Αλλάζει προς το χειρότερο το 2024 η εικόνα του «επιχειρείν» στον Νομό Τρικάλων

Η άγρια φορολογία, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια που έχει εξαφανίσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών με μεγάλη πτώση στο τζίρο και το συνεχώς αυξανόμενο και υπέρογκο κόστους λειτουργίας, οδηγεί πολλές επιχειρήσεις του Νομού Τρικάλων, αναπόφευκτα στο «λουκέτο».

Η κατάσταση πλέον είναι δραματική στην τοπική αγορά και οι επαγγελματίες βρίσκονται πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο.

Εξάλλου, η δραματική εικόνα της πόλης σε πολλές επιχειρήσεις, που είναι ορατή καθημερινά δια γυμνού οφθαλμού, δίνει το …μήνυμα για το τι αναμένεται από το 2024.

Ότι είχε απομείνει με «νύχια και δόντια» όρθιο από μνημόνια και πανδημία, τα ισοπέδωσε η «ενεργειακή κρίση» και οι καταστροφές από τις πλημμύρες που «χτύπησαν» ανελέητα την τοπική οικονομία που στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στον αγροκτηνοτροφικό τομέα.

Η αλυσίδα της τοπικής οικονομίας, έσπασε με την Κυβέρνηση που αντί να επέμβει για την στήριξη της Θεσσαλίας, έχει προτεραιότητα την επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, δίνοντας ακόμη μια ώθηση για τον επικείμενο «θάνατο του εμποράκου», εφευρίσκοντας μέτρα για την δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής που όμως είναι φανερό πως στοχεύουν ευθέως στο να «σβήσουν» από τον χάρτη την μικρή και μεσαία επιχείρηση…