Αλλαγή της ώρας σε θερινή

ΑΛΛΑΖΕΙ αύριο Κυριακή η ώρα και περνά στην θερινή και αύριο στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προχώρησε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση και λήφθηκαν 4,6 εκατομμύρια απαντήσεις, και από τα 28 κράτη μέλη, οι περισσότερες που έχουν ληφθεί σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 84% όσων απάντησαν ήταν υπέρ της πρότασης να τεθεί τέρμα στην αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόταση για τον τερματισμό των εποχικών αλλαγών της ώρας το 2019 ενώ παράλληλα άφησε τα κράτη μέλη ελεύθερα να αποφασίσουν την επίσημη ώρα τους και η τελική απόφαση βρίσκεται επί του παρόντος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την θέση του σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής, τασσόμενο υπέρ της κατάργησης των εποχικών αλλαγών της ώρας έως το 2021.

Το θέμα της κατάργησης στην Ε.Ε. και συνεπώς και στην Ελλάδα είναι «παγωμένο» και δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει -εκτός απροόπτου- κάποια αλλαγή.

Στην Ελλάδα η σχετική διαβούλευση αναβλήθηκε επ’ αόριστον καθώς συνέπεσε με την υγειονομική κρίση του covid-19.