Αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας

Για τουλάχιστον άλλη 1 βδομάδα θα μείνουν στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου Covid-19) η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν επίσης οι Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου και Μυκόνου, οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων Ρεθύμνου, Χανίων, Ιωαννιτών, Κατερίνης, Αμφίπολης Σερρών, Βέροιας, Σκιάθου, Καρδίτσας, Καστοριάς, Ορεστίδος και Γρεβενών.

Από αύριο, Σάββατο στις 6 το πρωί μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο», ο Νομός Κιλκίς και οι Δήμοι Σερρών, Κόνιτσας Ιωαννίνων, Σκύρου Εύβοιας, Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης, η Λέρος, η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής του Δήμου Βοΐου Κοζάνης, μετά την λήξη του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και κήρυξης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Αντιθέτως, από αύριο βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο» και μπαίνουν στο «κόκκινο» οι Νομοί Θεσπρωτίας και Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Μετσόβου.

Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, τίθενται από αύριο στις 6 το πρωί η Τοπική Κοινότητα Διστράτου του Δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της Τοπικής Κοινότητας Περάματος του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η Δημοτική Κοινότητα Λέκκα του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Ο Υφυπουργός έκρουσε «καμπανάκι» για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπου τα κρούσματα είναι αυξημένα και ζήτησε «πιστή, αυστηρότατη τήρηση των μέτρων από όλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών, ώστε να μη δούμε το χειρότερο σενάριο».