Άλλα 2 ναυάγια με νεκρούς στο Αιγαίο πέλαγος

Επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη σε Κύθηρα και Λέσβο καθώς αγνοούνται άτομα από 2 ναυάγια με Μετανάστες.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υπήρξε η κίνηση από τα παράλια της Τουρκίας προς το Αιγαίο πέλαγος, με αποτέλεσμα την τραγωδία.

Στο ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου, υπάρχουν ήδη 17 νεκροί (16 γυναίκες και παιδί), διασώθηκαν 10 γυναίκες ενώ αναζητούνται άλλα 13 άτομα και στο ναυάγιο ανοιχτά των Κυθήρων, υπολογίζεται ότι στο ιστιοφόρο που βυθίστηκε επέβαιναν 95 άτομα εκ των οποίων υπάρχουν 80 διασωθέντες (55 άνδρες, 7 γυναίκες και 18 ανήλικοι).

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ιωάννης Οικονόμου, εξέφρασε την θλίψη του για τα συμβάντα που οδήγησαν σε θανάτους κι έβαλαν σε κίνδυνο πάρα πολλούς ανθρώπους και πρόσθεσε ότι «Οι Ελληνικές Αρχές, το Λιμενικό, η Αστυνομία, ο Στρατός, το Ναυτικό, το Πυροσβεστικό Σώμα υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες διέσωσαν ανθρώπινες ζωές.

Έσωζαν ανθρώπους που ρίχτηκαν από ασυνείδητους διακινητές στα μανιασμένα νερά του Αιγαίου, πάνω σε σκάφη που δεν πληρούν κανέναν κανόνα ασφαλείας. Τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά και ταυτόχρονα οι πλημμέλειες της Τουρκίας από τα παράλια της οποίας ξεκίνησαν τα σκάφη αυτά οδηγούν δυστυχώς νομοτελειακά σε τραγωδίες.

Παρά την οργάνωση και τις ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού των Ελληνικών Αρχών οι οποίες συνεχίζονται είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα θρηνούμε θύματα όσο η Τουρκία δεν πράττει ότι επιβάλλουν οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει και το διεθνές Δίκαιο».