Αίτημα Τσίπρα για διάλυση της Βουλής και οξύτατη αντίδραση της Ν.Δ

Να διαλυθεί η Βουλή και να γίνουν άμεσα εκλογές, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από εδώ και στο εξής από το νομοθετικό έργο καθώς θεωρεί έκπτωτη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη…

«Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι «τα σκάνδαλα διαφθοράς όπου εμπλέκονται στελέχη της Ν.Δ. και της Κυβέρνησης είναι αυτά που έχουν καθορίσει την πολιτική ζωή του τόπου.

Η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής έχουν προχωρήσει πολύ βαθιά. Πραγματοποιείται μία μεγάλη διανομή πλούτου υπέρ των ισχυρών. Η αισχροκέρδεια προστατεύεται με προκλητικό τρόπο» και έκανε λόγο για «ζόφο» και «καθεστώς Μητσοτάκη», αναφερόμενος στις τηλεφωνικές υποκλοπές.

«Τέτοια κατάσταση σήψης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Δηλώνουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτήν την εκτροπή ακόμα και αν 156 βουλευτές αποφάσισαν σχετικά. Η κυβέρνηση για μας είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία στιγμή παραπάνω. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές άμεσα σε 3 εβδομάδες», τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση την συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή» και πρόσθεσε «Απευθυνόμαστε εντός αλλά και εκτός χώρας. Στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Δεν έχουμε παραβίαση συνταγματικών πλαισίων απλά αλλά παραβίαση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Έχω ήδη απευθυνθεί στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Προφανώς θα διεκδικήσουμε να διεθνοποιηθεί το ζήτημα αυτό παντού στην Ευρώπη. Το κρίσιμο να αποφανθεί ο Ελληνικός λαός. Έχουμε ήδη εξηγήσει γιατί. Πρέπει μία δημοκρατική κυβέρνηση να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου».

Ο Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως κίνηση αμφισβήτησης του κοινοβουλευτισμού, της συνταγματικής τάξης και της λαϊκής κυριαρχίας, κάνοντας λόγο για «κατρακύλα και εκτός ορίου κατήφορο που έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος» και χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως «γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα» και τον κατηγόρησε για «εγχείρημα εκτροπής και απονομιμοποίησης της λειτουργίας της Βουλής» και πρόσθεσε «Είναι και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται την δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας».