Αίτημα χρήσης ανοιχτών αθλητικών χώρων

Την έγκριση για την χρήση ανοικτών αθλητικών χώρων χωρίς φιλέ, ζητά με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γ. Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, η Ε.Ο.ΠΕ.

Στην επιστολή, επισημαίνεται πως «Αυτό ζητείται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην αθλητική οικογένεια του βόλεϊ για την επανέναρξη της εκγύμνασης σε ανοικτούς χώρους, με στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο υγιεινής.

Με αυτή την πρόταση εκτιμάται ότι θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει ξανά η δραστηριότητα των Σωματείων του βόλεϊ και των αθλητών/αθλητριών τους, ειδικότερα στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Παράλληλα, με την ενέργεια αυτή θα σταλεί το μήνυμα επανεκκίνησης του αθλήματος, έτσι ώστε εάν και εφόσον η νέα αθλητική χρονιά ξεκινήσει ομαλά, όλοι να είναι πιο έτοιμοι.

Αυτός ο τρόπος προπονητικής απασχόλησης και εκγύμνασης πιστεύεται επίσης ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικότητας αλλά και της ψυχολογίας όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλήματος».