Αδιαφόρησαν για το σενάριο και ήρθε η τραγωδία

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Σεπτεμβρίου 1972 όταν 9 Ισραηλινοί Αθλητές, Γερμανός Αστυνομικός και 5 Μέλη της Παλαιστινιακής τρομοκρατικής ομάδας «Μαύρος Σεπτέμβρης», χάνουν την ζωή τους από στην αποκαλούμενη «Σφαγή του Μονάχου».

Μαζί με 2 αθλητές που είχαν δολοφονηθεί νωρίτερα, ο τελικός απολογισμός έφτασε τους 17 νεκρούς.

Τα θύματα είχαν παρθεί ως όμηροι κατά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και η απαγωγή έληξε με αποτυχημένη επέμβαση της Γερμανικής Αστυνομίας.

Η ασφάλεια στο αθλητικό χωριό ήταν χαλαρή κάτι που είχε ανησυχήσει τον αρχηγό της αποστολής του Ισραήλ πριν ακόμα η ομάδα του μεταβεί στο Μόναχο, αλλά οι Γερμανικές Αρχές, τον διαβεβαίωσαν ότι θα παρείχαν επιπλέον ασφάλεια στην αποστολή του Ισραήλ.

Οι διοργανωτές των Αγώνων ζήτησαν από τον Δυτικογερμανό ψυχολόγο Τζορτζ Σίμπερ να δημιουργήσει 26 σενάρια τρομοκρατίας που θα τους βοηθούσαν στο σχεδιασμό της ασφάλειας.

Σε ένα από τα σενάρια αυτά, προέβλεψε με ακρίβεια την εισβολή ένοπλων Παλαιστινίων στα καταλύματα που διέμενε η αποστολή του Ισραήλ, με σκοπό να σκοτώσουν και να κρατήσουν ομήρους, ώστε να απαιτήσουν την απελευθέρωση των φυλακισμένων τους από το Ισραήλ και να φύγουν από την Γερμανία με ένα αεροπλάνο, αλλά οι διοργανωτές, απέρριψαν να ενισχύσουν με ένοπλη φρουρά το Ολυμπιακό χωριό.