Το «τέρας» είναι εδώ

Στους 841.481 ανήλθαν πανελλαδικά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι.

Παραμένει το «τέρας» της ανεργίας στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι η χώρα «βυθίζεται» χωρίς ελπίδα να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης μέσω θέσεων εργασίας.

Αντί τα χρήματα να δίνονται ως «μπόνους» σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων, το κράτος επιμένει στην …επιδοματική πολιτική, βάζοντας στο περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σε παραγωγική για εργασία ηλικία…

Έτσι σε 841.481 (το 64,82% είναι γυναίκες), ανήλθαν πανελλαδικά τον περασμένο Αύγουστο οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ άνεργοι που αναζήτησαν εργασία, έναντι 827.854 τον Ιούλιο (αύξηση (+ 1,65%).

Ως άνεργοι λογίζονται οι επιδοτούμενοι άνεργοι, καθώς και όσοι από τους εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία.

Αν συνυπολογίσουμε και όσους υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία και όσους σπουδάζουν, είναι φανερό πως το «τέρας» τρώει τα σωθικά της χώρας.

Από τους προαναφερόμενους ανέργους το 57,33% είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, που σημαίνει ότι απομακρύνεται σημαντικά το ενδεχόμενο να βρεθούν σε εργασία μετά από τόσο χρόνο αδρανοποίησης…