Τα λόγια τα μεγάλα….

Αν ανατρέξει κανείς στην πρόσφατη επίσκεψη στα Τρίκαλα του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, θα διαπιστώσει πως υπήρξε μια «δέσμευση» πως θα υπήρχε στην Αθήνα (στο Υπουργείο) μια συνάντησή του με τους Τρικαλινούς που είχαν ξεκινήσει … ανένδοτο αγώνα κατά του σχεδίου του Υπουργείου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Βέβαια, δεν χρειαζόταν και πολύ …μυαλό για να καταλάβει κανείς πως αυτή η «δέσμευση» δεν ήταν παρά μόνο «χάιδεμα στα αυτιά» για αποφάσεις που έχουν ληφθεί και «άλλοθι» των δήθεν «επαναστατών» για το πλήγμα στα συμφέροντα του Νομού Τρικάλων.

Εκείνο το προφίλ της διαλλακτικότητας που παρουσίασε ο Υπουργός, παραδεχόμενος ότι «στον νέο σχεδιασμό των Πανεπιστημίων, ο χωροταξικός σχεδιασμός για τις Σχολές, γίνεται με …ενδοπανεπιστημιακά κριτήρια, με αποτέλεσμα να ικανοποιούνται οι Καθηγητές, αλλά όχι και οι τοπικές κοινωνίες όπως συμβαίνει στην Δυτική Θεσσαλία», ήταν αυτό που «έβαλε στον ύπνο» τους τοπικούς εξουσιαστές και έστειλε στον «κάλαθο των αχρήστων» τα αιτήματα από πλευράς Τρικάλων όσον αφορά την δημιουργία Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τζάμπα πήγε ακόμη μια …επίδειξη σε Μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στα …κουμπάκια από το περιβόητο «Smart Trikala» στο ισόγειο του κτιρίου του Δημαρχείου.

Μείναμε (και πάλι) στα «λόγια τα μεγάλα» και στην ψευδαίσθηση ότι διαθέτουμε «γκισέμια» ως Νομός που μπορούν να συμμετάσχουν στην διαμόρφωση αποφάσεων και πολιτικής που αφορά το μέλλον μας…