Στόχος η εξωστρέφεια των Θεσσαλικών επιχειρήσεων

Με προβολή των επιχειρήσεων μελών και αξιοποίηση του περιπτέρου του ΣΘΕΒ για επιχειρηματικές συναντήσεις στο πλαίσιο της 83ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και πλήθους σημαντικών συναντήσεων με πολιτικούς παράγοντες, εκπροσώπους επιχειρήσεων, επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων, που πραγματοποίησε η Διοίκηση, έκλεισε για 2η  συνεχόμενη χρονιά η συμμετοχή του ΣΘΕΒ στη ΔΕΘ.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης και τα Μέλη της Διοίκησης συναντήθηκαν με στελέχη της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπου συνομίλησαν για θέματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Ο κ. Νταβέλης, είχε συνάντηση με τον νέο πρόξενο των ΗΠΑ κ. Φλέγκερ όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για προοπτικές συνεργασίας καθώς όπως δήλωσε «η δυναμική των Θεσσαλικών επιχειρήσεων και οι προοπτικές τους ανάπτυξης είναι αρκετά μεγάλες και αναξιοποίητες».

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τις start up επιχειρήσεις που φιλοξενεί, όπου υπήρξε η ευκαιρία οι Εκπρόσωποι των 2 Φορέων να συνομιλήσουν για νέες ιδέες δράσεις και καινοτομίες.

Επίσης, υπήρξαν συναντήσεις με Εκπρόσωπους Περιφερειακών Συνδέσμων και Επιμελητηρίων, με στόχο κοινές δράσεις για την ενίσχυση των εξαγωγών αλλά και την στήριξη της Ελληνικής βιομηχανίας.

«Η 83η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, άνοιξε ένα νέο παράθυρο στις ελληνικές εταιρείες με στόχο την συνεργασία, την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η συνεργασία του ΣΘΕΒ με τη Διοίκηση της ΔΕΘ όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα επεκταθεί σταθερά και διαχρονικά, προς όφελος των δύο αυτών σημαντικών θεσμών, αλλά και των επιχειρήσεων, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την προβολή τους», δήλωσε ο κ. Νταβέλης.