Μήπως είναι … «ψιλά γράμματα»;

Την ώρα που το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προχωρά σε σειρά πρόσθετων παρεμβάσεων για την υποστήριξη νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών, υπάρχει η απορία αν συστάθηκαν οι Επιτροπές στους Δήμους του Νομού Τρικάλων από τις αρχές του έτους που δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα.

Η αρμοδιότητα εξέτασης των σχετικών αιτημάτων εκχωρήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε Επιτροπές που συστήνονται με απόφαση του Δημάρχου και αποτελούνται από Εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι επιτροπές αυτές αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και χορηγούν το ειδικό βοήθημα εφόσον:

Μέχρι σήμερα το ταμείο έχει εξασφαλίσει την επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος σε 1.641 νοικοκυριά, καταβάλλοντας περί τα 6,25 εκ. ευρώ.

Στον Νομό Τρικάλων συστάθηκαν τέτοιες Επιτροπές ή αυτά είναι «ψιλά γράμματα»;