Η επιστροφή των …16 στον Δήμο Τρικκαίων

Απομένει μια υπογραφή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενίσχυσης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στην …γραφειοκρατία έχει κολλήσει (και) η επάνοδος στον Δήμο Τρικκαίων των 16 Δημοτικών Αστυνομικών που βρέθηκαν ως …Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «δ», μια υπογραφή Υπουργού αναμένεται ακόμη για να ολοκληρωθεί η …επιστροφή των 16 που θα σημάνει ταυτόχρονα και την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων.

Εξάλλου η μόνιμη …δικαιολογία της Δημοτικής Αρχής για το καθεστώς ανομίας σε πολλές περιπτώσεις στην πόλη, ήταν και εξακολουθεί να είναι «δεν έχω προσωπικό».

Οσονούπω και …προεκλογικά θα το αποκτήσει και αναμένουμε να δούμε αν θα το αξιοποιήσει επαρκώς προς όφελος της πόλης…

Ο δρόμος της επιστροφής στον Δήμο, άνοιξε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου όταν επί υπουργίας Πάνου Σκουρλέτη στο Υπουργείο Εσωτερικών κατατέθηκε σχετική τροπολογία σε σχέδιο νόμου για την Αυτοδιοίκηση και έγινε αποδεκτή.

Και οι 16 Δημοτικοί Αστυνομικοί που είχαν μεταταχθεί στις Φυλακές, κατέθεσαν τις αιτήσεις για επάνοδο στον Δήμο αφού εξάλλου η τροπολογία διατηρεί το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς τους.

Με το περίφημο σλόγκαν «Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη», οι 16 φέρονται δικαιωμένοι από την εξέλιξη, ενώ αντίθετα «βράζουν» οι συνδικαλιστές τόσο των εξωτερικών φρουρών, όσο και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που κάνουν λόγο για «διάλυση των Υπηρεσιών τους και καίριο πλήγμα στη λειτουργία των Φυλακών».