Γέμισαν τα Τρίκαλα από … «ραβασάκια»

Συνεχίζεται και η «έφοδος» σε τραπεζικούς λογαριασμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ.

Κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, λοιπά εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικές καταθέσεις, περιλαμβάνεται πλέον στο καθημερινό «μενού» για εκατοντάδες Τρικαλινούς που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ.

Όσοι δεν έχουν πληρώσει την οφειλή ή δεν την έχουν ρυθμίσει με 12 ή 24 δόσεις, λαμβάνουν «ραβασάκια» όπου αναφέρεται το δικαίωμα της Δ.Ο.Υ. να κατάσχει ακίνητη περιουσία.

Φυσικά πρόκειται για Τρικαλινούς που η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εντόπισε πως είναι δυνατή η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δηλαδή η επιβολή κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία.

Όσοι από τους οφειλέτες διαπιστώνεται πως δεν έχουν καθόλου καταθέσεις στις τράπεζες ούτε κάποια έσοδα ή εισοδήματα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κατασχεθούν για να αποπληρωθεί η οφειλή τους, έρχεται το «ραβασάκι» που θα τους πληροφορεί ότι εκδόθηκε εντολή για κατάσχεση ακίνητης περιουσίας…

Να σημειωθεί πως στις κατασχέσεις κινητής περιουσίας, συμπεριλαμβάνονται και τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΓΑ καθώς δεν έχει προβλεφθεί η νομοθετική κατοχύρωση του ακατάσχετου, ενώ εξαιρούνται ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ το επίδομα θέρμανσης, η διατροφή ανηλίκου τέκνου και κάθε άλλο επίδομα που έχει χαρακτηριστεί ως «ακατάσχετο» από την σχετική Νομοθεσία.

Αν υπολογίσουμε και τις ειδοποιήσεις της ΔΕΗ σε εκατοντάδες Τρικαλινούς για οφειλές, των Τραπεζών αλλά και την «δράση» του Δήμου Τρικκαίων, τότε μπορούμε να πούμε πως ζούμε σε μια πόλη που γέμισε από … «ραβασάκια».