Βρήκαν στήριξη από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων

Δίπλα στους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Τρικάλων με ψήφισμα κατά της αλλαγής του ωραρίου διδασκαλίας.

Ζήτησαν και πήραν την στήριξη από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων οι του Εσπερινού ΕΠΑΛ Τρικάλων στο ζήτημα της αλλαγή του ωραρίου διδασκαλίας.

Η Πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου Παρασκευή Δήμου παρέστη μαζί με το Προεδρείο του Συμβουλίου και Μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων σε σχετικό ψήφισμα που απευθύνεται στον Υπουργό Παιδείας, υιοθετεί τα αιτήματα των συγκεκριμένων μαθητών που αντιδρούν στην αλλαγή του ωραρίου διδασκαλίας.

Ενός ωραρίου, που υιοθετήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους 2018-19 και ουσιαστικά μετατρέπει το Εσπερινό Σχολείο σε βραδινό, καθώς τα μαθήματα θα γίνονται ή τις ώρες 18:00 – 22:30 ή 18:30 – 23:00.

Τα βασικά ζητήματα που θέτουν οι μαθητές, είναι πως, με το νέο ωράριο:

«Αν εφαρμοστεί το νέο ωράριο, θα έχουμε μεγάλες διαρροές μαθητών, που εκ των πραγμάτων ή θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν τις μισές διδακτικές ώρες ή να διακόψουν τη φοίτηση», επισημαίνουν οι μαθητές που έχουν βασικό αίτημα είναι η τροποποίηση του ωραρίου το διάστημα 16:50 – 21:10 (ή 20:30 για τις τάξεις 4ετούς φοίτησης), επαναφέροντας, ουσιαστικά, το προηγούμενον ωράριο, διευκολύνοντας τους μαθητές.